TURNERINGSRAPPORTER

USM i Vänersborg U9 2012-09-24

Fredag kväll och det är äntligen tid att åka iväg till Vänersborg och spela USM. Det är ivriga U9 krigare som samlas på parkeringen innan avfärd och frågorna haglar in, vilka kommer, vem skall vi möta, skall jag spela här eller där, om vi vinner första matchen o.s.v……

Väl på bussen var det så klart allehanda spel som gällde och det kändes skönt att äntligen vara på väg. Efter en bra men lång bussresa var vi så framme och det gick väldigt smidigt att komma i säg för alla visste att det var matcher tidigt dagen därpå.

Lördag morgon ställer MRC U9 upp på planen efter en gedigen uppvärmning som lagkaptenen Erik Rönnqvist skötte mycket bra. För motståndet svarade Enköping RK som hade varit starka året innan så det fanns en del nerver med speciellt för Melvin Lentonsson som skulle spela sitt livs första match. Matchen började lite trevade från MRC sida men ett starkt försvars spel gjorde att vi kom in i matchen och kunde ta ledningen genom ett fint passningsspel. MRC tog kommandot i matchen och avslutade med en man mindre på plan utan att ERK kunde göra något. 30-5 blev slutresultatet fast vi kände att vi kan bättre. En som visade vägen var helt klart Ruben Sjöholm med sina starka löpningar och helt klart det mest aggressiva försvarsspelet någon U9 spelare kan visa upp.

Andra matchen för dagen spelades mot Göteborg som såg farliga ut. MRC tog tag i taktpinnen direkt och förde matchen genom fina anfallskombinationer där bollen hela tiden passades runt så att Göteborg inte visste hur de skulle försvara sig. Detta kombinerat med ett superbra försvarsspel gjorde att MRC vann matchen med hela 50-0. Vi bör nämna att Melvin gjorde sitt livs första försök i denna match och att Peter Lundh spelade ett perfekt klunghalvs spel hela matchen igenom! Bra jobbat! Resten av lördagen gick i godisets tecken när man inte spelade spel på sin telefon eller iPad så klart.

Söndag blev en riktigt tuff dag för alla spelare. Nu skulle vi möta 2 lag som inte förlorat några matcher, var stora och spelade hårt. På lite skakiga ben tog vi oss an Erikslund som på ännu skakigare ben fick se ett Malmö som stormade fram i både anfall och försvar. Alla spelare gjorde en bra laginsats och vi vann som ett lag med 40-0. Eriks lund stod upp bra och gjorde vad de kunde mot ett mycket välspelande MRC.  Så var det dags att möta 2an i gruppen som var obesegrade och hade en stor och högljud klack som stöttade killarna.  Södertälje spelade hårt och aggressivt vilket vi inte hade stött på innan i turneringen. De pressade oss hårt genom starka löpningar och bra klungspel. Just innan halvtid kunde MRC göra ett försök genom ett lurigt kedjespel och det kändes skönt med 5-0 i halvtid. Södertäljekillarna och tjejerna var inte lika nöjda och det märktes i 2a halvlek då de pressade ännu mer och då vill jag ge Harald Söderström en eloge för att han under hela turneringen spelat osjälviskt och alltid ger riktigt bra support i med och motgång.  MRC som hade samlat sig och laddat om hade inga problem med detta utan höjde passningstempot varvat med ett rakare spel vilket gav resultat. I takt med att försöken ramlade in kunde vi mer och mer kontrollera matchen och tillslut vinna med 35-0. Felix André som är 7år spelade hela turneringen utan att byta en ända gång. Han tacklade killar som var dubbelt så stora som han själv och manade på sina egna spelare i tuffa lägen. Han visade varför MRC är bästa U9 laget i Sverige för att vi spelar tillsammans oavsett storlek ålder eller teknik, vi håller ihop och hjälper varandra i med och motgång samtidigt som vi spelar en fantastisk rugby.

Laget som bärgade Malmö Rugby Clubs första USM GULD 2012.

Kapten och uthalv: Erik Rönnqvist
Klunghalv: Peter Lundh
1a center: Harald Söderström
2a center: Ruben Sjöholm
Ytter: Felix André
Ytter: Melvin Lentonsson

Övriga spelare:
Isac Polimac
Harald Malmvik
Truls Hambraeus
Felix Surpaceanu

Utan dessa spelare som inte kunde följa med  av olika anledningar hade vi inte kunnat träna och bli både svenska mästare och svenska cupen mästare. Även om inte alla har kunnat spela SM så har alla varit med att forma detta fantastiska lag.

Tack alla föräldrar som hjälpte oss under denna tuffa helg och tack hela U9 för att ni gör som man säger! Ni är bara så BÄST!

Tränarna John & Benjamin

————————————————————————————————-

Rapport från Svenska Cupen 2012

05:45 åkte 4 tappra killar iväg för att representera MRC i svenska cupen i Partille. Som vanligt när vi kom fram var det ont om tid, alla lagen hade redan haft sina ledarmöten och killarna var lite trötta. Vi spelade vår första match kl 11:00 mot det enda lag som kunde ställa ett U9 på banan mot oss. Vi lånade 2 spelare från Erikslund och en från PRC vilket vi inte hade behövt då vi dominerade planen totalt. Det blev 4 matcher mot ett bra spelande Spartacus 2 på lördagen och 2 på söndagen. När våra killar sprungit av sig lite och började att passa och driva bollen i lösklungorna (jo ni läste rätt) så vann vi de 2 första matcherna med 45-5 och 50-0. Vi var bättre på att passa, springa, tackla och speluppfattning på alla positioner! Det skall tilläggas att vi spelade med 3st nio åringar 2st åtta åringar 1st sju åring och 1st sexåring!! Det gjorde inte Spartacus som såg väldigt farliga ut i början. Efter en tuff dag och lite mat i magen åkte hela gänget till Liseberg för att åka karuseller och ha det roligt. Tyvärr så börja det spöregna vilket gjorde oss lite segare men vi hade inte mindre kul för det.

Söndagen började med en tuff uppvärmning för att få igång alla spelare! Vi lade all fokus på att träna passningar och inte bry oss om vem som gör försök. Detta gjorde Malmö killarna mycket bra medan de andra vi lånade in inte hade samma disciplin. Det blev många fina anfallskombinationer och våra spelare imponerade stort på alla i sin omgivning. Ännu en seger denna gång med 25-5.

Så var det dags för den sista matchen som hade finalkaraktär! Lagledaren beslutade tidigt att ta ut en av de lånade nio åringarna och vi spelade matchen 6 spelare mot 7. Lagkaptenen Erik Rönnqvist fick leda laget själv under uppvärmning och under match med lite hjälp från sidlinjen. Spartacus anfall blev genast farligare med en man mer men återigen visade Malmö spelarna hur man skall spela rugby genom att besegra Spartacus killar och tjej med hela 30-0. Alla 4 matcherna spelades 2x8min så ni kan tänka er hur många försök man måste hinna med om man skall ha en målskillnad på 150 mot 10. Bra kan bli bättre och bättre kan bli bäst! Med dessa killarna i truppen pekar pilen rakt mot oändliga framgångar och det har varit ett nöje att få leda dem under cupen. Tack alla föräldrar och tränarkolleger som gjorde denna resan till ett fantastiskt rugbyminne för oss alla.

John Hellman

Tränare MRC U9
Svenska Cupen Mästare!