Här kommer en liten uppdatering om damernas helg i Växjö.

Rapport från Håckes Cup

Här kommer en liten uppdatering om damernas helg i Växjö.

Större delen av laget bestämde sig för att bege sig norrut redan under fredagen. Undertecknad stannade i Malmö fredag natt och hämtade upp de 2 som inte hade möjlighet att resa redan på fredagen.

Så med andra ord tidig morgon, första match 8.40 och Ronneby stod för motståndet.

Vi var 17 spelande tjejer på plats och var den bredaste truppen i turneringen. Med oss hade vi både rutin och debutanter. Vi har historiskt en tendens att börja lite svagt första matchen för dagen. Det hade vi dock inga problem med nu. Utan vi satte full fart från början. Ronneby hade inte dt snabbaste laget, men de hade en del rutin med sig. Klar seger med 36-12 och samtliga 17 spelande fick speltid .

I andra matchen stod Linköping för motståndet. Där toppade vi upp laget lite med de som hade en bra start på dagen och det gav resultat. Vi följde vår plan, vi var snabba, vi var starka vi var aggressiva och vi bestämde vad som hände på planen. En solklar seger även där och de första 7 minuterna är en av de bästa vi någonsin spelat. Seger med 25-10 efter några tröstpoäng på slutet.

I 3:e matchen och i princip klara gruppsegrare stod Kalmar för motståndet. Vi började inte riktigt på topp och Kalmar gick upp i ledning. Vi rättade till spelet och vi gjorde kvitterade. En jämn match som slutade 10-10. Vi hade som sagt en del debutanter med oss och de fick speltid både med Malmö, Södertälje och med Linköping.

På kvällen gemensam middag med herrarna på O’Learys som hade ett bra erbjudande. Lite skönsång och debutanterna fick uppträda. Som sagt tidig kväll för alla, men tidigast för coacherna.

Söndag, sovmorgon och match mot Tabusoro. Vi var lite segare i benen och Tabusoro blev bättre för varje match de spelade. Många fick speltid och Tabusoro stod till slut som vinnare med 30-0.

I bronsmatchen var det återigen Linköping som stod för motståndet. Linköping hade gjort sin läxa och kom upp högre i försvaret. Vi var som sagt lite segare i kropparna och knopparna. Men vi försvarade oss heroiskt, tacklade hårt och bra, men vi var kanske lite höga (det tyckte domaren). Det gjorde att vi fick väldigt lite boll att jobba med men vi krigade på bra trots vi hamnade i underläge med 12-0. Vi gav dock inte upp utan vi fortsatte att kriga och vi reducerade med 1 minut kvar till 12-5. Tyvärr kom vi inte närmre och Linköping tog hem segern.

Som vanligt är Håckes en bra start på året. Matcher mot bättre och sämre lag, socialt väldigt bra för laget. Vi har alltid med oss några debutanter som börjar förstå hur roligt det kan var att spela rugby och vara med i MRC Black Widows.

Zoë Birgersson valdes till änkornas MVP av herrlaget. Herrlaget valde ut Axel Bjerke som herrlagets MVP.  Jag var nöjd med allas insatser, på och utanför plan. Lite extra plus till Sonia som supportade med vatten hela helgen, hon var den absolut snabbaste vattenbäraren i turneringen. Grymt jobb av Sara som sköter alla förberedelser inför matcherna och Tove som ser till att vi stretchar ner ordentligt efter matcherna. Helgens kapten Hannah som axlade rollen som seniorkapten med ett bra stöd av Emelie som även de hade fantastiska prestationer på planen.

Nästa inplanerade match är i Malmö Open Sevens på  Limhamnsfältet den 13-14 april.

//PO Jönsson – Stolt och mycket nöjd coach!