En bra dag i sanden i Helsingborg

Malmös damer deltog även i år i Beachrugbyn i Helsingborg. I turneringen deltog 7 lag, där alla mötte alla. Och 1 vs 2 fick mötas i en final.

10 tjejer på plats 5 F18 och 5 unga seniorer och en snittålder på 18.

Första matchen mot Gripen började bra vi gick upp i en 2 – 0 ledning, men gripen kom tillbaka med deras tunga tjejer, lite snack i halvlek och många bra och låga tacklingar gjorde sedan processen kort och vi vann med klara 7-2. Sedan kort vila och det var dags för match nr 2 där Copenhagen Exiles stod för motståndet, den var lite rörligare men vi vann ändå matchen klart med 6-2. Ytterligare en kort vila sedan dags för dagens 3:e match som var mot Ronneby. Inte mycket snack där heller klar dominans och vi vann med 5-1, hade kunnat bli betydligt mer men många vara sugna att göra poäng men man var aldrig hotade, match 4 var mot Uddevalla, total dominans och seger med 7-0 och match 5 var mot Borås och resultatet där sprang iväg till 10-1 om jag räknade rätt. Klara för final men först gruppfinal mot Vänersborg som även dem var klara för finalen. En bra och mycket jämn match som lagen ledde fram och tillbaka, vid sista spelet ledde Vänersborg med 4-3 men tjejerna krigade på och var kyliga om kom till slut igenom och kvitterade till slutresultatet 4-4. Lite vila och sedan dags för final.

I Finalen visade tjejerna verkligen att de ville vinna, man visade även att man var det klart mest vältränade laget. Man tog ledningen med 2-0 sedan reducerade Vänersborg. Man gjorde ytterligare 1 och sedan var man riktigt tighta i försvaret.

En mycket välkommen rättvis och turneringsseger för damerna, där deras hårda arbete under vintern våren gett resultat 7 matcher på 5 timmar klarade man galant.

Nästa stopp för damerna 7´s turnering i Köpenhamn den 12-13 augusti och F18 Rugbyfestivalen i Trelleborg helgen efter. Där vi hoppas på fortsatt fina prestationer och resultat.

Med i vinnande laget. Elin Sterner, Sara Jacobsson, Lisa Person, Hannah Persson, Emelie Andersson, Ellen Lidström, Hanna Lindgren, Linnéa Flyman Emma Wederwang och Louise Sandqvist. Fotograf: Katie Childs, Fysio: Mathilde Barlach, turister: PO Jönsson och Gorm Helle

1-2-3 MRC