DIV 2 Södra Kalmar RK v Malmö RC 14 – 19 (14-5)

MRC herrar levererande och besegrade Kalmar RK på bortaplan. Precis som förväntat så blev matchen tuff och fysisk. Ett ungt satsande Kalmar med ett flertal landslagsspelare gav allt fram för allt i den första halvleken. Malmö kunde dock förlägga spelet på Kalmars planhalva trots motvind då Kalmar valde att springa med bollen i nästan alla lägen. Genom ett bra försvar och tunga tacklingar fick Kalmar arbeta hårt för att komma över gain line. Kalmarlagets fixstjärna Alex Melander fick dock utrymme precis i början av halvleken att genom en soloprestation en lucka som han effektivt kunde utnyttja. Malmö kunde dock replikera och genom sina hårt arbetande forwards och ett par turnovers som slutande med att Saidal Sadigi kunde lägga ner över mållinjen. Trots Malmös dominans vad beträffar territorium så lämnade Malmös spel mycket kvar att önska. Man ställdes under stora svårigheter i ställklungorna, där Kalmars klunga var ruskigt effektiv, man var också ojämn i sina inkast. Således spred sig frustrationen över detta och man hade svårt att hålla huvudet kallt. Kanske var detta orsaken till att Alex M åter kunde leverera för sitt Kalmar strax innan halvlek. Efter halvtidsvila och lite ändringar taktiskt så gick Malmö ut hårt för att få kontakt på resultat tavlan. Genom ett metodiskt fasspel och bättre bollpresentation fick äntligen kedjan utrymme att löpa och genom fina löpvägar gjordes försök av Callum Shane Hendley, målspark följdes upp Erik Jönsson. Kalmars krafter började tryta allt mer och detta märktes allt mer ffa i de fasta situationerna. Malmös dominans fortsatte men man uppvisade låg effektivitet. Många passningar med fel adress och allt för hög kroppsposition som lede till maul och rörigt spel. Men detta gällde även Kalmar då de valde att spela en snabb straff från eget 22 istället för att sparka ut bollen. Påpassligt utnyttjade Callum Shane Hendley detta och kunde göra en interception och göra ett försök, efter Erik Jönssons målspark var nu Malmö i ledning och det kvarstod cirka 20 min av matchen. Kalmar var nu trötta och gjorde en hel del misstag som utnyttjades men inte gav några poäng som kunde säkra Malmös seger. Bl.a. dömdes Emil Strandqvist försök bort för att ha tappat bollen i försöksområdet, Erik Jönsson hade tre straffsparkar på mål som tyvärr inte riktigt nåde fram och Harald Lidström hade en up and under spark som studsade centimeter från hans fingrar framför mållinjen. Allt detta lede till ett dramatiskt avslut på matchen där Kalmar fick ett inkast och sista spel utanför Malmös 22 m linje och där man satsade allt på sin fixstjärna, men med en heroisk tackling bl a av Harald Lidström och Erik Jönsson förhindrades en reducering och ev förlust. En viktig vinst bärgades och en sten lades i vår satsning att få spela i Div 1 nästa säsong.

/Boris Polimac